Et havecenter der overrasker

Hvad der startede med planter og blomster, har nu udviklet sig til meget mere end det. I dag er Plantorama et oplevelsescenter for hele familien.

Landets største havecenter er ikke bare et havecenter. Det oprindelige slogan ”En blomstrende oplevelse” lever dog stadig fuldt ud op til dets betydning, for det må siges at være en overvældende og blomstrende oplevelse, man bliver mødt af, når man træder indenfor - eller for den sags skyld udenfor i Plantorama. Hvad der startede med planter og blomster, har nu udviklet sig til meget mere end det. I dag er Plantorama et oplevelsescenter for hele familien.

 

Dyrlægeklinik, legeland og Espresso House

Plantorama råder i dag over 13 centre fordelt i hele Danmark, hvoraf to af dem er under opførelse i Tilst og Hørsholm. Det største center er under opførelse i Tilst og bliver på 12.000 m2. Det nye center i Tilst er ligeledes udviklet efter filosofien om et ”oplevelsescenter” og kommer til at byde på meget mere end det kendte og store udvalg af planter, blomster, dyr, havemøbler, keramik og interiør. Det nye center kommer nemlig ligesom et par af de andre centre også til at byde på et legeland, en dyrlægeklinik, Espresso House og en restaurant. I Plantoramas center i Egå kan man fx også shoppe et stort udvalg af dagligvarer og delikatesser, som er flot præsenteret i centerets farmshop.

Billedtekst

 

En ”søndagsudflugt” for hele familien

Hos Plantorama i Egå møder man bl.a. centerchef Tommy Høgh Andersen. Tommy er typen, der brænder for sit arbejde – både for sin egen skyld men også for sine kollegers skyld. ”Jeg er meget glad for min hverdag i Plantorama, men i bund og grund er planterne, blomsterne og de mange andre varer underordnet for mig. For mig er det vigtigst, at konceptet er interessant, at medarbejderne trives, går glade på arbejde, og at der er plads til nytænkning og udvikling”, siger Tommy Høgh Andersen. Indehaver af Plantorama og 6. generation i faget Peter Vang Christensen’s filosofi bag Plantorama og idéen om oplevelsescenteret, er Tommy meget begejstret for. ”Jeg blev hurtigt grebet og imponeret over de tanker og fremtidsplaner, som Peter Vang Christensen har gjort sig for Plantorama. Det er en vision, jeg kan se mig selv i, og det er en vision, der kan bringe rigtig mange spændende muligheder med sig.”, siger Tommy Høgh Andersen. At kunne give kunderne en helt særlig oplevelse, når de besøger Plantorama, ligger ham højt på sinde. ”Her skal være inspirerende og oplevelsesrigt at komme. Kunderne må gerne tage på søndagsudflugt her og lade børnene kigge på alle de spændende dyr og hygge sig i legelandet, mens forældrene nyder en kop kaffe i Espresso House. Kunderne skal kunne mærke den energi, vi i Plantorama-koncernen forsøger at viderebringe hele vejen rundt i systemet”, siger Egås centerchef Tommy Høgh Andersen.

 

Et ”blomstrende” samarbejde

At kunne give den omtalte ”Plantorama-energi” videre til kunder og samarbejdspartner er noget, man kan nikke genkende til hos A/S N.P. Trucks. Casper Nielsen, der er A/S N.P. Trucks’ ansvarlige sælger for hele Plantorama-koncernen og deres 13 centre fortæller: ”At samarbejde med Plantorama er en fornøjelse. Samarbejdet har gennem årene udviklet sig markant og bestemt kun i den positive retning. Man kan vel sige, at det er et ”blomstrende” samarbejde. Vi oplever, at Plantorama vægter kvalitet og de menneskelige værdier meget højt. De har en god tilgang til samarbejdet og udviser stor respekt og tillid til os som leverandør. Når der skal åbnes et nyt Plantorama center, er vi med fra starten, hvor vi projekterer og rådgiver omkring optimering af intern transport i forhold til varer, lager, hensyn, behov osv. Det giver et rigtig godt resultat, når vi samarbejder på den måde”, fortæller Casper Nielsen fra A/S N.P. Trucks.

Ny maskinpark hvert 5. år

Samarbejdet mellem Plantorama og A/S N.P. Trucks startede tilbage i 2007, hvor Plantorama åbnede deres center i Hillerød. Dengang lød ordren på nogle brugte trucks. I dag lyder maskinparken ca. 100 rental maskiner fordelt i de 13 centre - speciellavet til Plantorama og lakeret i Plantoramas egen grønne farve. Hvert 5. år bliver maskinerne skiftet ud med nye maskiner. Langt størstedelen af deres maskiner er trucks fra Crown, som ligesom Plantorama selv, lægger meget stort vægt på kvalitet og innovation. Herudover finder man også Logitrans Panther Silent palleløftere, som er yderst fordelagtige, når der skal køres paller med varer inde i centrene, hvor palleløfteren og lyden herfra skal være til mindst mulig gene for kunderne. Som navnet antyder, er Panther Silent nemlig lydløs. Da Plantorama har udviklet et ”Klik og få leveret/Klik og hent” koncept, har de udstyret alle deres lastbiler med selvkørende pallevogne fra mærket Hangcha, som også er blandt mærkerne hos A/S N.P. Trucks. Når der skal leveres varer ud til privatkunder, skal det gøres så nemt og smidigt som muligt for medarbejderen og til mindst gene for privatkunden. Her er en selvkørende pallevogn fra Hangcha et oplagt valg. ”Klik og få leveret/Klik og hent” blev i øvrigt udviklet på 14 dage under Covid-19, så kunderne kunne shoppe deres varer online og få leveret lige til døren eller selv afhente udenfor hos Plantorama. Det er et koncept, Plantorama oplever rigtig god respons på, og som de har stor succes med.

 

A/S N.P. Trucks leverer altid den bedst mulige løsning

Bag en stor koncern som Plantorama, er der naturligvis et godt og sikkert øje for økonomi og investering. Til at varetage dette ansvar møder vi finansdirektør Torben Castenskiold, som har været ansat i koncernen siden 2007. ”Hos Plantorama er der som udgangspunkt ”højt til loftet”. Vi tør tage chancer og videreudvikle vores ideer, men for at dette kan lade sig gøre, skal der naturligvis også være sund fornuft bag og en god forretning i det. Dette gælder både internt i koncernen men også i forhold til leverandører og samarbejdspartnere. I forhold til leverandører oplever vi, at vi sammen med A/S N.P. Trucks udgør et rigtig godt team, hvor tillid og respekt vægtes meget højt fra begge sider. Vi ved, at A/S N.P. Trucks leverer til tiden, og de leverer den bedste løsning for os”, siger Torben Castenskiold. ”Vi går meget op i medarbejdertrivsel og gode vilkår for vores medarbejdere. Vi efterlever alle krav fra arbejdstilsynet, og det samme forventer vi af vores samarbejdspartnere. Når vores medarbejdere bruger intern transport materiel, skal det foregå efter gældende regler og vilkår, og maskinerne skal overholde alle lovpligtige eftersyn. Dette kan vi være helt trygge ved i forhold til A/S N.P. Trucks. Casper Nielsen, som er vores kontaktperson hos A/S N.P. trucks, har fuldstændig styr på det. Han sørger for, at alle lovpligtige eftersyn overholdes og vedligeholdes, og opstår der udfordringer eller driftsstop, sørger han for, at det løses på ganske kort tid. Det gælder for alle vores centre”, siger Torben Castenskiold. ”Casper er ikke længere end et opkald væk. Vi ringer, og han fikser det. Opstår et nyt behov, er Casper meget kompetent til at rådgive og vejlede os, og han finder hurtigt den rette løsning”, tilføjer centerchef Tommy Høgh Andersen.

Billedtekst....

På fabriksbesøg hos Crown

Plantorama har sammen med andre kunder fra A/S N.P. Truck været inviteret med på en tur til München, hvor man bl.a. besøgte Crown fabrikken. ”Vi fik et rigtig godt indblik i, hvordan trucks og intern transport materiel bliver udviklet og produceret, og hvor meget Crown lægger vægt på innovation, sikkerhed, design og kvalitet. Det er især interessant, når man ligesom os er afhængige af disse produkter i vores dagligdag”, fortæller Torben Castenskiold. Casper Nielsen fra A/S N.P. Trucks tilføjer: ”At kunne invitere vores kunder med på en sådan tur, hvor de får indblik i, hvordan de maskiner, de bruger i deres dagligdag, bliver til, er meget givtig i forhold til vores samarbejde. Der er mulighed for at drøfte mulige løsninger og stille spørgsmål direkte til producenten, hvilket giver en rigtig god forståelse hele vejen rundt. Derudover giver det også en ekstra dimension til vores samarbejde og kunde-leverandør-relationen at ”komme væk fra skrivebordet” og få nogle gode fælles oplevelser”, slutter Casper Nielsen.

 

Fakta om Plantorama:

  • Grundlagt i 1987 af Søren Vang Christensen
  • Ledes i dag af administrerende direktør og ejer Peter Vang Christensen, som er 6. generation i erhvervet
  • Beskæftiger i alt ca. 600 medarbejdere
  • Har i dag 13 centre fordelt over hele landet
  • Er Danmarks største have- og dyrecenterkæde