Kundernes adfærd bestemmer

Man skal være et skridt foran og konstant være på forkant med kundernes behov og adfærd.

Som aktør i en branche, hvor udviklingen går stærkt, skal man stå tidligt op for at følge med. At dvæle ved gårsdagens ”plejer” er ikke nok. Man skal være et skridt foran og konstant være på forkant med kundernes adfærd og behov. Denne disciplin udøver Proshop i Århus.

 

Tilbage i 1995 åbnede Poul Thyregod og 3 partnere en detailforretning med et varesortiment inden for multimedia og IT relaterede produkter. Året efter – og som en af de første i Danmark, lancerede de en webshop. I 2005 besluttede man at gå all in på online salg og lukke den fysiske butik. Siden da har Proshop ikke kigget sig tilbage. 

 

Proshop leverer dagligt flere tusinde varer til Danmark, Grønland, Færøerne, Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Østrig, Polen og Holland. Sortimentet tæller mere end 240.000 forskellige varenumre indenfor elektronik, legetøj, personlig pleje, artikler til hus, have, kontor og kæledyr og meget meget mere. Sortimentet er under konstant udvikling og tilpasses efter kundernes adfærd og købsmønstre. Specialudviklet registrering af data og algoritmer sikrer, at sortimentet automatisk tilpasses kundernes behov. 

 

Det rette sortiment kan dog ikke bære en webshop alene. Forbrugernes krav og forventning til online handel bliver hele tiden skærpede, og det samme gør konkurrencen. Et højt serviceniveau og en hurtig ekspeditionstid er to væsentlige parametre for en succesfuld webshop. Hos Proshop har man derfor udviklet og investeret i et set-up, der efterlever kundernes behov. 

 

Autostore og ekspeditionstid på under 5 minutter

Med mere ed 250.000 varenumre på lager og i gennemsnit 13.000 ekspeditioner om dagen kan Proshop med deres specialudviklet set-up ekspedere en ordre på under 5 minutter, fra den bliver foretaget i webshoppen, til den er klar til afhentning eller levering. 

Dette skyldes, at langt størstedelen af deres ordre håndteres i et fuldautomatisk lagerset-up, hvor robotter og digitaliserede pakkebånd håndterer ordrer fra start til slut. 112 robotter kører med 12 km i timen og plukker ordrer fra over 100.000 bins, der er stablet i et såkaldt grid. I fagsprog kaldes denne type lagerhåndtering for ”autostore”. Ronnie Stormfeldt, logistikchef hos Proshop fortæller: ”Vi har reduceret vores ekspeditionstid så markant, at vi nu kan håndtere langt flere ordre på væsentligt kortere tid. Dette er til stor fordel for både kunden og for os. Vi oplever, at kunderne stiller større og flere krav til online handel, og det vil vi gerne kunne efterleve. Med vores investering i autostore, vores viden fra data og algoritmer, vores indkøbsaftaler og vores dygtige medarbejdere formår vi at agere og præstere i en branche, hvor konkurrencen er hård, og kundernes krav konstant øges”, fortæller Ronnie Stormfeldt. 

 

Han fortsætter: ”Trods vores næsten fuldautomatiske lagerstyring er vi stadig nødt til at håndtere visse varegrupper manuelt. Til disse har vi også investeret i digitalisering, så vi gør arbejdsgangen så optimal som mulig for medarbejderen. Ved hjælp af integreret teknologi i vores interne transportmateriel, kan vi igen følge ordren tæt og fjerne overflødige manuelle håndteringer. Vi rådførte os med A/S N.P. Trucks, som har været vores leverandør gennem mange år. Vi vidste, at de havde den viden og ekspertise og de produkter, vi eftersøgte. I fællesskab fandt vi frem til, at smalgangstrucks, plukketrucks og palleløftere fra Crown med integreret ”Infolink” og uden kompromis for køreegenskaber og komfort, vil være de helt rigtige maskiner for os”, siger Ronnie Stormfeldt. 

 

Chris Nielsen fra A/S N.P. Trucks forklarer: ”Infolink” sørger for, at ordrerne sendes direkte til trucken, og trucken finder derefter selv vej til varen på hylden. Trucken er betjent af en medarbejder, som blot skal sørge for at registrere ordren. Selve pakning af ordren håndteres også på trucken. Det bliver ikke meget nemmere, hvis varerne stadig skal håndteres manuelt”, fortæller Chris Nielsen. 

­

For Chris Nielsen, A/S N.P. Trucks og Ronnie Stormfeldt, logistikchef hos Proshop er et respektfuldt samarbejde altafgørende for at kunne være "et skridt foran" kundens adfærd og behov.

Lageret hos Proshop råder over en større maskinpark af forskellige typer intern transportmateriel - alle fra mærket Crown.

Service og samarbejde er en topprioritet

At have investeret i en større maskinpark er i sig selv ikke nok, oplyser Ronnie Stormfeldt. ”Det er ganske væsentligt for os, at vores maskiner konstant er klar til at drifte. Som med alt muligt andet skal de naturligvis også vedligeholdes og serviceres, og i sådanne tilfælde er det vigtigt, at maskinen ikke er ude af drift længere end højest nødvendigt. Er det tid til service, eller er der et nedbrud, ringer vores medarbejdere direkte til en af montørerne hos A/S N.P. Trucks, som inden for kort tid møder op og sørger for, at maskinen igen er klar til drift”, siger Ronnie Stormfeldt og fortsætter: ”Med A/S N.P. Trucks oplever vi en totaloplevelse, hvor service og samarbejde er en topprioritet. Deres medarbejdere tager ansvar og sætter en ære i at gøre et godt stykke arbejde. Det gælder både de dygtige montører, sælgerne og personalet i resten af virksomheden. Det er en fornøjelse hver gang”. Chris Nielsen fra A/S N.P. Trucks tilslutter sig: ”Når man bygger et samarbejde på tillid og respekt, hvor begge parter gør sig umage, så kan selv eventuelle misforståelser håndteres uden problemer. Vi begår alle fejl, men så handler det om at få dem løst bedst muligt – og hurtigst muligt. Det gør man bedst, når der er gensidig respekt og forståelse”.

 

Læs mere om PROSHOP på www.proshop.dk