Tæt på kunden

Tæt på kunden

Med 37 afdelinger og ca. 350 medarbejdere i Danmark og en maskinpark på mere end 26.000 enheder, er den globale virksomhed LOXAM en afgørende aktør i udlejningsbranchen inden for maskinudlejning til bygge- og anlægssektoren, den offentlige sektor, servicesektoren og eventsektoren. LOXAM har gennem 50 år opbygget 1060 afdelinger på verdensplan, beskæftiger i dag knap 11.400 medarbejdere verden over, og den samlede maskinpark tæller nu i alt ca. 650.000 enheder.

 

Med 37 afdelinger fordelt rundt i Danmark sikrer LOXAM, at de altid er tæt på kunden, og derved kan agere hurtigt og efter kundens behov. Frank Larsen, teknisk direktør hos LOXAM fortæller: ”Vi sætter en ære i at løse kundens behov, så snart det opstår. Det handler for os ikke kun om at udleje en maskine men om at udleje den bedste og helt rigtige løsning for kunden. Dette sikrer vi bl.a. ved, at vi tager ud til kunden og besigtiger den givne opgave og får en god dialog omkring behov, krav og ønsker. På den måde kan vi sammensætte den helt rigtige løsning til kunden. Der er ingen grund til, at kunden skal leje og betale for en lift, der når 30 meters højde, hvis behovet kun er 24 meters højde”, fortæller Frank Larsen. Frank Larsen havde sin første arbejdsdag i LOXAM tilbage i 1995. I dag sidder han som teknisk direktør med ansvar for flåde, sikkerhed og transport for LOXAM i Danmark. 

Et godt samarbejde er altafgørende

Filosofien er, at den tætte dialog og forståelse for kunden er altafgørende for et godt samarbejde. Det samme gør sig gældende i forhold til leverandører og samarbejdspartnere. ”Det er super vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere efterlever samme tilgang til samarbejdet. Hvis ikke vores leverandører har samme engagement eller samme niveau for service, kan vi ikke yde den bedste service for vores kunder. Det er et kompromis, vi ikke vil gå på. Derfor samarbejder vi kun med leverandører, der har samme tilgang, samme standard for service, og som står inden for det, de lover. Sådan en samarbejdspartner er A/S N. P. Trucks”.   

 

Samarbejdet mellem LOXAM og A/S N. P. Trucks bygger hovedsageligt på service af LOXAM’s lifte og maskiner men også på leje og køb af maskiner. ” A/S N. P. Trucks er specialister på service af lifte og maskiner. De er – lige som os – repræsenteret i hele landet, hvilket gør, at en af deres ca. 40 udekørende montører altid er lige i nærheden og klar til at rykke ud, når vi har brug for det. Med så mange maskiner i drift som vi har, er der kontinuerligt et behov for service, klargøring og hovedeftersyn. Det betyder, at vi har flere montører fra A/S N. P. Trucks som mere eller mindre indgår fast i vores teams. Derfor er det igen vigtigt, at dialogen og den tætte relation er til stede, så vores egne medarbejder bliver fortrolige og tillidsfulde med montørerne fra A/S N. P. Trucks og omvendt”, siger Frank Larsen. 

 

Samarbejdet mellem LOXAM og A/S N. P. Trucks bygger hovedsageligt på service af LOXAM’s lifte og maskiner men også på leje og køb af maskiner.  Her ses fra venstre Frank Larsen, teknisk direktør hos LOXAM og Casper Nielsen, A/S N.P. Trucks.

Samarbejdspartnere skal være hurtige på aftrækkeren

LOXAM har 39 egne lastbiler til håndtering af fragten direkte til kunden. Derved kan de levere stort set alle typer maskiner fra dag til dag. ”Vi er vant til at ekspedere vores kunder med det samme, og derfor har vi også brug for, at vores samarbejdspartnere er hurtige på aftrækkeren. Casper Nielsen fra A/S N. P. Trucks er altid parat med grundig, erfaren og ærlig rådgivning. Vi har en rigtig god ping-pong, hvor mundtlige aftaler er lige så gældende som de skriftlige. Et ord er et ord, og sådan ser vi begge på det”, fortæller Frank Larsen. Casper Nielsen fra A/S N. P. Trucks tilslutter sig: ”Vi holder, hvad vi lover, og det gælder både os som sælgere og i lige så høj grad vores montører. Vores kunder viser os tillid til, at vi er de bedste til at løse opgaven, og vi har ikke tænkt os at skuffe dem. Tværtimod. Vi bestræber os på at give kunderne lidt mere, end de forventer”, siger Casper Nielsen fra A/S N. P. Trucks. 

 

Frank Larsen fortsætter: ”Vi blev anbefalet at kontakte A/S N. P. Trucks, da de skulle være de bedste til at løse opgaven, og det kan vi kun understøtte. Vores samarbejde strækker sig også over mere end serviceaftalerne. Da vi skulle have alle vores egne montører på kursus, stillede A/S N. P. Trucks deres showroom, værksted og faciliteter til rådighed, hvilket var til stor gavn for os. Det viser lidt om, at man af egen frie vilje gerne går lidt længere for sine kunder og samarbejdspartnere”, fortæller Frank. 

 

Gearet og klar ­til udvikling

LOXAM har gennem årene både i Danmark og på verdensplan generelt vokset sig betydeligt større og været i en rivende udvikling. Dette har været medvirkende til, at LOXAM i dag er blandt verdens tre største udlejningsvirksomheder inden for bygge- og anlægsprojekter. Spørger man Frank Larsen, stopper udviklingen ikke her. ”Udlejningsbranchen er i konstant vækst, og vi kommer til at se flere spændende tiltag forude. Hos LOXAM ser vi positivt på fremtiden, og vi er gearet til at følge med udviklingen”, slutter Frank Larsen, teknisk direktør hos LOXAM.

 

­

Læs mere om LOXAM på www.loxam.dk